Portal o zeolitu klinoptilolitu

Učinak zeolita

Signifikantno smanjenje slobodnih radikala u krvi

Na privatnoj klinici Villach, Austrija, prim. dr. Wolfgang Thoma izradio je studiju antioksidativnog učinka zeolita i potvrdio da redovno uzimanje zeolita smanjuje količinu slobodnih radikala u krvi za 18%!

sport 1

Signifikantno smanjenje laktata

Podaci studije primijenjene na 24 aktivna sportaša dokazali su izuzetnu sposobnost zeolita da reducira laktate. Sportaši koji su uzimali aktivirani zeolit imali su povećanu učinkovitost u prosjeku za 13,98%, a maksimalno za 26% (na nivou 2 mmol/l laktata), što potvrđuje jedinstvene mogućnosti zeolita. Njegovu praktičnu efikasnost i djelotvornost potvrđuju osobne izjave gotovo svih kategorija profesionalnih evropskih sportaša.

Unapređenje sportskog rezultata

U placebo kontroliranoj dvostruko slijepoj studiji na 24 aktivna sportaša, dr. Christian Knappitsch i prof. dr. sc.Siegfried Schmölzer utvrdili da se u prosjeku unapređuju sportski rezultati za 14% (laktati  na nivou od 2 mmol/l) u roku od 14 dana uzimanja zeolita.

sport 2

Dijagram rezultata

Učinak zeolita kod sportaša

Aktivirani zeolit sportašima posebno omogućava:

• smanjenje slobodnih radikala

• redukciju postotka laktata

• smanjenje stupnja acidoze

• prevenciju astme u naporu

• brže cijeljenje sportskih rana, povreda i fraktura

• bržu regeneraciju

• veću izdržljivost

• osjetno bolji uspjeh na takmičenjima

• cjelovitu zaštitu organizma

Zeolit stoga postaje nezaobilazni partner kod treninga i pouzdan pratilac kod svjetskih takmičenja. Unapređuje psihofizički i zdravstveni status sportaša, povećanu sportsku spremnost i odražava se na postignute rezultate.

Redovno uzimanje zeolita djeluje na detoksikaciju organizma od teških metala, amonijaka i cijelog spektra opasnih toksina koji ugrožavaju zdravlje i vitalnost sportaša, prevenira stres i brojne zdravstvene probleme.

Proizvodi na bazi aktiviranog zeolita su 100% prirodni proizvodi, bez aditiva, E brojeva, bez supstanci životinjskog porijekla, bez kontraindikacija i neželjenih nuspojava. Zeolit ne sadržava nikakve supstance niti dodatke koje su u suprotnosti s antidoping regulativom, što potvrđuje odgovarajući antidoping certifikat. Zeolit podliježe redovnoj antidoping kontroli u anti-doping laboratoriju Seibersdorf, koji je licenciran od strane IOC.