Portal o zeolitu klinoptilolitu

Kemoterapija i radioterapija

Brojna klinička iskustva širom svijeta, posebno u Americi, potvrdila su da zeolit olakšava podnošenje kemoterapije i radioterapije, da popravlja opće stanje pacijenta, smanjuje mučninu i doprinosi bržem oporavku.

Zbog poznatih adsorbcijskih svojstava zeolit omogućuje detoksikaciju organizma onkoloških bolesnika, ublažavanje i otklanjanje nuspojava kemoterapije i radioterapije, te time i brži oporavak. U brojnim slučajevima, kada pacijenti iz različitih razloga ne podnose kemoterapiju i moraju je privremeno ili trajno prestati primati, terapija zeolitom najčešće omogućuje podnošenje cjelovitog programa kemoterapije odnosno radioterapije.

Zeolit odstranjuje nus produkte kemoterapije i odumrle stanice, ubrzano sanira posljedice oksidativnog stresa kojeg nužno izazivaju kemoterapija i radioterapija, obnavlja imunitet i na taj način sprječava kumuliranje ugrožavajućih negativnih efekata na organizam u cjelini, kojeg izazivaju kemoterapija i radioterapija.

Zeolitni puder za kožu otklanja komplikacije na koži nastale kao posljedica zračenja, tzv. postradijacijski dermatitis.

Zeolit se preporučuje uzimati uz kemoterapiju ili zračenje, jer značajno doprinosi smanjenju tegoba koje uzrokuju ove terapije i oboljelima omogućuje brži oporavak. Klinička iskustva su pokazala da zeolit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima i doprinosi smanjenju i eliminiranju tekućine iz trbušne šupljine (ascites). Normaliziraju se neki hematološki i biokemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT, pri čemu je posebno značajno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa željeza u krvi i povećanje broja krvnih stanica. Posebno brzo se normalizira LDH, a povećava se difuzijski kapacitet pluća, te kontraktilnost srčanog mišića. Generalno se unapređuje zdravlje pacijenata čime se stvaraju pretpostavke za primjenu odnosno nastavak primjene kemoterapije.

Zeolit ublažava nuspojave kemoterapije i radioterapije, npr: povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod kemoterapije, te koje otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opće stanje oboljelih, dobivaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. U većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji prolaze kemoterapiju ili zračenje zeolit omogućava da im se bitno popravlja opće stanje, imaju manje mučnine i ubrzava se njihov oporavak.

Zeolit u obliku pudera za kožu doprinosi kod nuspojava radioterapije, jer ublažava i cijeli promjene na koži i sluznici koje nastaju kao posljedica zračenja. Također doprinosi eliminaciji gljivičnih oboljenja kože, sluzokože ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posljedica radiologijskih zahvata.