Portal o zeolitu klinoptilolitu

Pedijatrija

Jedno od provedenih kliničkih istraživanja imalo je za svrhu ispitati utjecaj zeolita u liječenju bolesti i patoloških učinaka u djetinjstvu: alergodermije, neurodermatitisa, ekcema, bronhijalne astme, kroničnih parazitskih oboljenja, te na pretilost i opstipaciju, a koji se svi na određeni način dovode u vezu s imunološkim statusom dječjeg organizma.

Rezultati liječenja bili dobri u 83% slučajeva, u 10%-zadovoljavajući. Odsustvo pozitivnih efekata uočeno je kod 2 pacijenta (7%). U grupi pacijenata s bronhijalnom astmom uočeno je smanjenje učestalosti noćnog kašlja, a kod opstipacijskih problema smanjene su tegobe i otklonjen zatvor. Rezultati liječenja kod ove djece ocijenjeni su kao zadovoljavajući.

 

Popis studija

Upotreba zeolita u pedijatrijskoj praksi: alergodermija, neurodermatitis ekcem, bronhijalna astma, hipotalamik sindrom (endoktrii oblik), paraziti, E. M. Blagitko, V. I. Bgatov, A. V. Efremov et al. Prophylactic and medicinal properties of natural zeolites, Bioactive food additives of Litovit type Russian Ecological Academy, Novosibirsk State Medical Academy