Portal o zeolitu klinoptilolitu

Herpes simpleks i zoster

Herpes se pojavljuje kao bolna oteklina na području usnica, jezika i usne mikozne membrane (herpes labialis), na području genitalija (herpes genitalis, virusi tip 1 i / ili tip 2.), te na raznim dijelovima tijela uzduž zahvaćenog živca (herpes zoster, virus varicella zoster). Nakon prve infekcije ovim virusima, uzročnik bolesti ostaje u tijelu i pojavljuje se u fazama osobito kod oslabljenog imunološkog sustava i / ili stresa.

Upotreba ultra-fino mikroniziranog zeolitnog pudera u obliku lokalne primjene pudera, gela ili otopine i oralno u obliku kapsula i praha, pokazala se uspješnom u liječenju virusa herpesa, budući da zaustavlja povećanje broja virusa. Važno je da se već kod prvih znakova počne s primjenom ove učinkovite terapije.

Istraživanje koje je kod 40 pacijenata s dijagnozom herpes zoster proveo The Tree of Life Rejuvenation center u Patagoniji, Arizona USA pod vodstvom dr Gabriel Cousensa, rezultiralo je prestankom neugodnih bolova i svraba već u prvom tjednu terapije zeolitom. Makar in vitro istraživanja pokazuju da antivirusni efekti zeolita počinju nakon mjesec do dva terapije zeolitom, odnosno nakon što zeolit iz tijela odstrani teške metale, herbicide i pesticide, iskustvo je pokazalo da određeni anitiviralni efekti zeolita nastupaju praktički odmah nakon uzimanja.