Portal o zeolitu klinoptilolitu

Reference i studije

Izjave sportskih stručnjaka

Voditelji studije: Dr. Christian Knapitsch, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i prof. Mag. Siegfried Schmölzer sportski znanstvenik

“Dvostruko slijepa studija, u kojoj su učestvovala 24 atletičara, pokazala je senzacionalne rezultate: zeolit ima jedinstveni kapacitet redukcije koncentracije laktata. Nakon što smo napravili testove laktata kod atletičara koji su učestvovali u ovom istraživanju, uočili smo da je grupa koja je uzimala zeolit imala signifikantno poboljšane sportske rezultate uz znatno niži nivo laktata u odnosu na placebo grupu.

Bili smo zaista vrlo iznenađeni rezultatima ovih testiranja, jer tako dobre sportske rezultate atletičari obično postižu tek nakon nekoliko tjedana treninga. Ovo indicira, kao što testiranja dokazuju, da uzimanje zeolita kontinuirano poboljšava i znatno unapređuje sportske rezultate.”

Primarius Dr.Wolfgang Thoma, privatna klinika Villach

“Testovi su obavljeni na nekoliko stotina ispitanika. Glavni sastojak je zeolit klinoptilolit, koji pokazuje sposobnost vrlo jake redukcije slobodnih radikala, a time i jačanja imunog sistema, specijalno kod vrhunskih sportaša.”

Mag. Siegfried Schmölzer, sportski znanstvenik

“Rezultati ove studije bili su vrlo uvjerljivi. Ja osobno još nisam našao bilo koji proizvod ili dodatak prehrani koji tako pozitivno djeluje kao zeolit.”

Dr.Christian Knapitsch, specijalista fizikalne medicine

“Naša ispitivanja pokazuju kod svih testiranih sportaša koji su uzimali zeolit, smanjenje vrijednosti laktata, dok kod placebo grupe nisu uočene nikakve promjene.”

Izjave sportaša

Najpoznatiji austrijski sportaši, atletičari svih kategorija, skijaši, biciklisti, auto i moto trkači, košarkaške, nogometne, odbojkaške i rukometne momčadi, tenisači, jedriličari, veslači, plivači, plesači i druge kategorije sportaša, s velikim zadovoljstvom ističu doprinose zeolita njihovim profesionalnim sportskim rezultatima, te njihovoj psihofizičkoj kondiciji, ubrzanoj regeneraciji i povećanoj izdržljivosti.

 

Christian Mayer, alpski skijaš, olimpijski i svjetski šampion

“Sada je već dvije godine kako uzimam zeolit. Test ergometrije u kolovozu 2005 pokazao je da su se moji kapaciteti značajno unaprijedili. Poboljšavajući moj imunološki sustav, zeolit mi pomaže da se bolje regeneriram i da je znatno brži oporavak nakon povreda.”

 

Werner Schlager, stolni tenisač, svjetski šampion

“Mjesec dana prije Europskog prvenstva 2005, počeo sam uzimati zeolit. Ubrzo sam primijetio da se mogu bolje koncentrirati, imati brže reakcije i da je vrijeme moje regeneracija postalo mnogo brže.”

 

Norbert Langbrandtner, atletičar, višestruki austrijski i svjetski šampion u troboju

“Uz zeolit, za vrijeme intenzivnih treninga, moji se natjecateljski rezultati značajno unapređuju i ja se općenito mnogo bolje osjećam”.

 

Peter “Paco” Wrolich, profesionalni biciklist, višestruki austrijski, evropski i svjetski šampion

“Nakon nesretnog događaja kojeg sam imao za vrijeme trke Round Cologne u Kolnu, bio sam također iznenađen izvrsnim efektima pudera od zeolita za rane i kožu. Naš ga liječnički tim preporučuje za tretiranje rana, pa sam i ja uzeo puder za rane od zeolita. Efekti su bili čudesni: prestala je bol i zaustavilo se krvarenje. Slijedeći dan kad sam došao kući, već sam bio sposoban napraviti uobičajeni dnevni biciklistički trening.”

 

Karoline Kafer, atletičarka, višestruka austrijska državna prvakinja u trčanju na 400 m

“Prije uzimanja zeolita bila sam u zaostatku za mojim konkurenticama za 4 minute, a nakon uzimanja sam svoj rezultat popravila za 2 minute.”

 


Studije:

Laktat studija

U ovoj je studiji testiran i analiziran efekt zeolita na nivo laktata u ljudskom organizmu za vrijeme fizičkog stresa (slučajno-odabrano, placebo-kontrolirano, dvostruko-slijepo istraživanje). Ovo istraživanje je pokazalo da za vrijeme fizičkog stresa uzimanje zeolita značajno smanjuje nivo laktata u ljudskom organizmu. Također je dokazano da osobe koje uzimaju zeolita unapređuju sportske rezultate bez povećanja nivoa laktata.

Autori: dr. Christian Knapitsch i prof. mag. Siegfried Schmölzer

 

FRAS studija

Ova studija dokazuje antioksidativna svojstva vulkanskog minerala zeolita (trtibomehanički aktiviranog klinoptilolita) na ljudski organizam i njegov značaj za imunološki sustav. U studiji je također analiziran utjecaj aktiviranog zeolita na koncentraciju slobodnih radikala u ljudskom tijelu.

Autori: Prim. Dr. Wolfgang Thoma i Univ. Doc. Dr. Peter M. Abuja