Portal o zeolitu klinoptilolitu

Balans pH nivoa

Ravnoteža kiselina i lužina, koja se izražava pH nivoom, štiti organizam od mnogih bolesti današnjice. Zbog suvremenog načina života, većina ljudi ima previše zakiseljen organizam. Prosječna prehrana sadrži previše mesa, šećera, škroba i rafiniranih ugljikohidrata, koji su poznati kao visoko kisela hrana. Ne pije se dovoljno vode, a voda alkalizira. Tijelo također reagira hiperprodukcijom kiselina u brojnim situacijama: kod uzimanja alkohola, cigareta, kod stresa i premalo kretanja, kod zagađenog okoliša i raznih čimbenika demineralizacije organizma, kod prehlada, kod žena za vrijeme menstrualnog ciklusa, kod uzimanja puno slastica, jer je šećer poznati “kradljivac” lužina.

Optimalan pH faktor za krvni sustav čovjeka iznosi između 7,3 i 7,45. To stanje naziva se homeostaza i veoma je važno za normalno održavanje svih funkcija tijela. Da bi se održala ispravna ravnoteža, naša bi prehrana trebala biti oko 80% alkalna i 20% kisela, no zapravo je suprotno od toga. Posljedice su neminovne.

Radi prevencije bolesti koje se razvijaju u kiselom okruženju, treba neutralizirati kiselinu i obnoviti pH ravnotežu. Zeolit djeluje kao zaštitni sustav, jer vezuje višak kiselina i odstranjuje ih iz tijela. Ovo uzrokuje porast pH u smislu porasta alkaliteta.

Zeolit ima sposobnost da balansira kiselo lužnatu razinu, jer uspostavlja optimalan pH nivo između 7,35 i 7,45, bitan za dobro zdravlje i optimalno funkcioniranje imunološkog sustava i moždanih funkcija. Zeolit privlači i pohranjuje višak protona koji uzrokuju kiselost i na taj način pomaže kod brojnih problema i bolesti kiselog okruženja, od želučane kiseline, do kandide, artritisa i gihta. Kiseli pH ujedno stvara pretpostavku za razvoj karcinoma i za oštećenje moždanih stanica s posljedicama u vidu depresije, anksioznosti, otupjelosti, paranoje i psihoze, pa je iznimno značajna uloga zeolita u prevenciji i suzbijanju ovih oboljenja.

Optimalan pH nivo omogućava da se u tijelu odvijaju ispravne metabolitičke i probavne funkcije, da se unapređuje funkcija mozga, a imunološki sustav radi u idealnim uvjetima. Na taj način zeolit prevenira i direktno pomaže kod svih tegoba i bolesti, koji su posljedica povećane kiselosti organizma.

proizvodi prema stupnju pH


Popis studija

Klinoptilolit i alfisol vezuju olovo (II) – ravnoteža kationa i pH efekt, A.Ponizovsky, C. Tsadilas, Institute of Physical, Chem and Biol Russian Academy of Scienes, Moscow, Rusia, Depart of Civil and Envirron Engin University of Delaware, Newark, USA, Institute of Soli Classif, Larissa, Greece, Elsevier Science BV, Geoderma vol 115, 3-4, 2003, 303-12

Efekti zeolita kod eksperimentalno pobuđenoj metabolitičkoj acidozi, Vet Med (Praha) 1983 28 (11), 679-86